Välj en sida

Nu är den baske mig snart här! I morgon är det Kanelbullens dag och jag har gjort mitt bästa för att bulla upp med olika godsaker som kan passa för firandet. Här tipsar jag om orimligt sega och smarriga kanelbullesnitt, som man gör i ett nafs och sedan inte kan hålla sig borta ifrån. En perfekt kaka för den som vill testa något nytt, men ändå inte vara utan kanelbullesmaken.

Kanelbullesnitt

Kanelbullesnitt.

 

Kanelbullesnitt
KANELBULLESNITT
KAKOR
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 1 dl rörströsocker
 • 2 msk ljus sirap
 • 1 msk kanel
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 ⁄2 tsk bikarbonat
KANELRIPPEL
 • 3 msk smör
 • 2 tsk kanel
 • 2 msk strösocker
GARNERING
 • pärlsocker
 1. Blanda smör och socker. Rör i sirap och kanel och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla den till två längder, lika långa som en bakplåt. Lägg dem på plåten, täckt med bakplåtspapper, och platta ut dem till centimetertjocklek. Smält smöret och blanda ner kanel och strösocker. Ringla kanelrippel över kaklängderna (jag brukar göra en liten nedsänkning med fingret i mitten av längderna och ringla kanelripplet där). Strö lite pärlsocker över. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ungefär en kvart. Skär dem i sneda bitar, två till tre centimeter breda, och låt dem svalna.
KANELBULLENS DAG

Några andra baktips inför Kanelbullens dag är världens saftigaste kanelbullekaka (min favorit!), sega och ljuvligt goda kanelbullekakor, en omåttligt populär kanelbullekladdkaka, kanelbullepudding, supersnabba kanelbullar som man gör på en kvart och givetvis de klassiska kanelbullarna – saftiga och snirkliga. Have at it!

kanelbullesnitt_3

 

Kanelbullesnitt

Kanelbullesnitt.

Kommentarer

Pin It on Pinterest