Välj en sida
Morotskaka recept

En riktigt saftig morotskaka med krämig glasyr.

Min favoritmorotskaka kryddas med färsk, riven ingefära och blir extra saftig med hemlagat äppelmos. Frostingen är en variant av klassikern med cream cheese som jag gör med creme fraiche istället. Den blir extra fluffig och krämig på det viset. Här är receptet.

 

MOROTSKAKA

Kaka:

 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk kanel
 • en bit färsk ingefära
 • 2 msk äppelmos
 • 1 dl rapsolja
 • 3dl rivna morötter

Glasyr:

 • 2 dl creme fraiche
 • ca 3 dl florsocker
 • 1/2 vaniljstång

Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten. Riv ner en cirka 2 cm tjock ingefärsbit i smeten och blanda ner äppelmoset. Rör samman de rivna morötterna med oljan och blanda därefter ner dem i smeten. Häll i smord och bröad form med löstagbara kanter och grädda i 45-50 minuter i 175 grader. Vispa samman ingredienserna till glasyren med en elvisp och häll över den svalnade kakan.

Glöm inte att fira Morotskakans dag den 3 februari! I min bakkalender hittar du fler dagar med baktema!

TESTA OCKSÅ: KÄRLEKSMUMS

Kärleksmums

Kommentarer

Pin It on Pinterest