Välj en sida

Alltså gode värld, vilken kanelbullekaka det här är! Så himla saftig och krämig med typ världens godaste fyllning. Det här är en kaka helt i min smak: mjuk, saftig, enkel och med klassisk smaksättning.

Jag har utgått från receptet på Sverigekaka (mer om den en annan dag) och gjort en underbart god kanelbullefyllning istället för en vaniljkräm. Jösses, säger jag bara! Om ni ens tycker det minsta om kanelbullar och saftiga kakor så bara måste ni testa den!

kanelbullekaka

Kanelbullekaka.

kanelbullekaka

 

kanelbullekaka
KANELBULLEKAKA
KAKA
 • 3 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl kokande vatten
FYLLNING
 • 125 g smör
 • 1 dl mjölk
 • 4 msk strösocker
 • 2 tsk malen kanel
 1. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och därefter det kokande vattnet. Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills kakan är torr i mitten. Stjälp upp kakan när den svalnat och skär den i två lager.
 2. Gör fyllningen genom att smälta smöret och blanda ner mjölken och sockret. Låt blandningen koka ganska ordentligt i ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner kanelen. Låt krämen svalna och bred den därefter mellan kaklagren. Pudra eventuellt kakan med florsocker.

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

kanelbullekaka

TESTA OCKSÅ: SVERIGEKAKA

Sverigekaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest