Välj en sida
Finns det något bättre än nybakade scones, med massor av smör, en riktigt god marmelad och rykande hett te till? Förmodligen inte. Det här är mitt basrecept, som givetvis kan varieras i oändlighet, med kryddor, smaksättning, olika fröer eller mjölsorter. Under receptet har jag listat några av mina bästa alternativa sconesrecept för den som vill variera sig.
.
Visste ni förresten att sconesdeg går alldeles utmärkt att spara i kylskåpet i några dagar om man inte vill baka ut den på en gång? Eftersom utbakade scones inte är särskilt goda dagen efter är detta ett sjukt smart sätt att kunna äta nybakade scones flera dagar i rad. Det kan dessutom rädda liv när man kommer hem sent efter lång dansträning och är på vippen att dö av hunger och utmattning.
.
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g rumsvarmt smör

Blanda allt. Forma till sex små bröd och grädda på bakplåtspapper i 225°C  i mellan 15 och 20 minuter.

Några andra riktigt goda sconesrecept för den som vill ta ut svängarna lite grann:

Kommentarer

Pin It on Pinterest