Välj en sida
Kanelbullar på en kvart

Kanelbullar på en kvart? Ja, tack!

15-minuters-bullar! Klara i ett nafs och utan en massa knådning och jäsning. Hur bra låter inte det? De här smöriga bullarna gör man så fort att det nästan är löjligt. Lite fuskigt kanske, men ibland är man helt enkelt för sugen på nygräddade bullar för att bry sig. Så här gör man kanelbullar på en kvart!

 

KANELBULLAR PÅ EN KVART

  • 4 smördegsplattor
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • några teskedar kanel
  • uppvispat ägg och pärlsocker till dekoration

Kanelbullar på 15 minuter

Kavla ut de tinade smördegsplattorna något. Bred smör över dem och strö över socker och kanel. Rulla ihop (vill man ha större bullar kan man rulla ihop flera plattor till en större rulle) och skär i cirka 2 cm breda skivor. Lägg ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i 200°C i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.

TESTA OCKSÅ: FUSKCROISSANTER

Fuskcroissanter

Kommentarer

Pin It on Pinterest