Välj en sida

Recept på enkel kladdkaka som går snabbt att röra ihop och baka. Kladdkakan har ju blivit lite av Sveriges nya sockerkaka och oavsett hur intresserad man är av bakning har nästan varenda människa någon gång i livet bakat just kladdkaka. Det är ju bara SÅ gott! Här bjuder jag på en vansinnigt enkel, snabb och underbart seg kladdkaka som vem som helst kan lyckas med.

Enkel kladdkaka.

Enkel kladdkaka.

Enkel kladdkaka.

Enkel kladdkaka.

Enligt högst obekräftade källor (rykten och internetskvaller) ska kladdkakan datera tillbaka till det sena 30-talet då en husmor från Örebrotrakten försökte sig på att baka brownies utan bakpulver. Vad som är sant eller inte i den frågan lämnar jag därhän, men det råder ingen tvekan om att den segt kladdiga kakan fick ett enormt uppsving på 80-talet. Sedan dess är den en av våra i särklass mest bakade kakor och verkar aldrig förlora vår kärlek. Kladdkakan går att baka på mängder av sätt. Som den här enkla varianten, med kakao,  med smält choklad i, eller varför inte som vit kladdkaka? Som kladdiga muffins och med massor av olika smaksättningar! Missa inte Söta sakers kategori kladdkaka för fler recept!

ENKEL KLADDKAKA

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör

Vispa ihop allt. Häll i smord form med löstagbara kanter (jag brukar pudra kanterna med kakao innan jag häller i smeten). Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.

Några av mina andra favoritkladdkakor hittar du här: KLADDKAKOR.

Här finns andra kladdkakerecept: kladdkaka utan chokladlyxig kladdkaka, kladdkaka med baileys, vit kladdkaka, kladdkaka med apelsin, kladdkakemuffins eller min personliga favorit –  mississippi mud cake.

DELA GÄRNA RECEPTET MED DINA VÄNNER! ANVÄND KNAPPARNA HÄR NEDANFÖR!

Kommentarer

Pin It on Pinterest