Välj en sida

Supersega och goda kanelbullekakor – vad kan passa bättre för den som både älskar amerikanska cookies och svenska kanelbullar? Det här är alltså kakor med kanelbullesmak, vilket är perfekt när man är sugen på kanelbullar men inte har tid för något längre bak. Kakorna blir som sagt väldigt sega och lite som amerikanska cookies i konsistensen. Superenkla att lyckas med och klara i ett nafs!

Så här gör man:

Kanelbullekakor

Kanelbullekakor, sega småkakor med kanelbullesmak.

 

Kanelbullekakor, sega småkakor med kanelbullesmak

Kanelbullekakor, sega småkakor med kanelbullesmak
KANELBULLEKAKOR
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörströsocker eller ljust muscovadosocker
  • 1 tsk  kanel
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • en liten nypa salt
  • pärlsocker till garnering
  1. Rör ihop smör, socker och kanel till en fluffig smet. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Rulla bollar (modell större) och ställ ut på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan bollarna, eftersom kakorna gärna flyter ut! Strö lite pärlsocker över varje kaka. Grädda i 175 graders värme i 10 minuter.

 

TIPS!

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kanelbullekakor, sega småkakor med kanelbullesmak

 

Kanelbullekakor, sega småkakor med kanelbullesmak

Kommentarer

Pin It on Pinterest