Välj en sida

Pannkakor är verkligen den perfekta måltiden! Efterrätt, mellanmål och middag i ett, liksom. Och vet ni? Det är inte bara Fettisdagen i dag. Det är också – tada! – pannkaksdagen. Det är den engelskspråkiga världens motsvarighet till den feta tisdagen före askonsdagen, som vi här i norr vanligen firar med semlor. Så, om ni inte redan är proppmätta av fastlagsbullar kan det vara på sin plats att försöka klämma in några pannkakor till kvällsvarden också. Här hittar ni recept på amerikanska pannkakor. Klassiska “svenska” pannkakor gör man så här.

Scroll down for recipe in English!

PANNKAKOR

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning

Vispa samman allt till en jämn smet. Klicka lite smör i stekpannan och hetta upp. Häll det överblivna smöret i smeten och vispa om (det gör pannkakorna ännu frasigare!) Stek tunna pannkakor i stekpannan – någon minut per sida. Servera med god sylt och glass eller grädde.

Recipe in English:

Swedish pancakes are much thinner than traditional American pancakes and here in Sweden we eat them with whipped cream and jam instead of maple syrup and fresh berries. The recipe is really super simple.

SWEDISH PANCAKES

  • 3 eggs
  • 3 cups of milk
  • 1 1/4 cup all purpose flour
  • 1/2 tsp salt
  • butter for frying

Whip all ingredients into an even batter. Melt butter in a frying pan – pouring the excess back in the batter for extra crisp. Fry thin pancakes – a minute on each side. Serve with jam, vanilla ice-cream or whipped cream.

Kommentarer

Pin It on Pinterest