Välj en sida

Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka. Gillar man inte punsch går det utmärkt att smaksätta rullarna med något man tycker bättre om! Man kan också skoja till det genom att byta marsipanfärg eller varför inte doppa ändarna i vit choklad och hackade nötter för att få dem extra lyxiga?!

Dammsugare punschrullar

Dammsugare. Bästa kaknamnet någonsin.

Dammsugare punschrullar
DAMMSUGARE eller PUNCHRULLAR
FYLLNING
 • 3 dl smulad mjuk kaka
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 1 dl florsocker
 • 2 msk kakao
 • 3 msk punsch
GARNERING
 • 300 g marsipan
 • grön karamellfärg
 • 100 g mörk choklad
 • 1 msk solrosolja
 1. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen – gärna i en köksmaskin – till en jämn smet. Klicka ner fyllningen i en spritspåse med rund tyll. Färga marsipanen till garneringen i önskad grön nyans och kavla ut den i längder (ca 10 cm breda). Spritsa en tjock sträng fyllning i mitten av varje marsipanlängd. Rulla ihop och skär i 5 centimeter breda bitar. Hacka chokladen och smält den tillsammans med solrosoljan i en kastrull på låg värme. Låt svalna något och doppa sedan båda ändarna av punschrullarna i chokladen. Låt droppa av på galler.
 PROVA MINA GODA MUMS MUMS!

Mums mums, gräddbullar eller skumbollar

Kommentarer

Pin It on Pinterest