Välj en sida

Kladdkaka med kanelbullesmak? Ja, tack! Den här kakan kombinerar alltså på allvar de två kanske bästa bakverken i världen – kanelbulle och kladdkaka. En kanelbullekladdkaka, helt enkelt. Jag utgick från mitt recept på kladdkaka utan choklad, som är perfekt för tillfällen när man vill experimentera med nya smaker, och lade till kanel och lite pärlsocker och hackade nötter som garnityr. Och det blev SÅ gott!

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka – kladdkaka med kanelbullesmak…

Kanelbullekladdkaka
KANELBULLEKLADDKAKA
KAKA
 • 150 g smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 1 dl råströsocker har man inte brunt socker går det bra att använda vanligt strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 msk kanel
GARNERING
 • pärlsocker
 • hackade hasselnötter
 1. Smält smöret. Blanda ner de övriga ingredienserna till kakan och rör ihop till en seg smet. Häll smeten i en rund, smord form (gärna med löstagbar kant) och strö över lite pärlsocker och eventuellt hackade nötter. Grädda i 175°C i cirka 20-30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera med vispad grädde eller vaniljglass!

Kanelbullekladdkaka

SERVERA MED: VANILJGLASS

Vaniljglass

Kanelbullekladdkaka

Bästa kladdkakan!

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela!

För att följa Söta saker på Instagram: klicka här!

För att följa Söta saker på Facebook: klicka här!

Kommentarer

Pin It on Pinterest