Välj en sida

Att slänga sådant som inte blivit uppätet är både tråkigt och onödigt. Förr i tiden hittade man massor av smarta och läckra sätt att återvinna och skapa nytt av det som blivit kvar i skafferiet – som att göra kanelbullepudding av lite torra och trista kanelbullar till exempel.

Det här receptet – som finns med i min bok Sött från förr – är min variant av en brödpudding från 1910-talet som gjordes på torrt vetebröd och citron. Den är ett utmärkt och helt fantastiskt gott sätt att ta tillvara överblivna kanelbullar och ge dem nytt liv.

Kanelbullepudding

Kanelbullepudding. Foto: Josefin Casteryd.

 

Kanelbullepudding
KANELBULLEPUDDING
Tillagningstid
50 minuter
 

UGN: 175°C

  • 8–10 kanelbullar
  • rivet skal av en ekologisk apelsin
  • 1/2 dl sötmandlar
  • 4 bittermandlar
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  1. Smöra en rund kakform. Skär kanelbullarna i skivor (gärna på bredden så att skivorna blir runda och fina). Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Hacka mandel och bittermandel. Varva kanelbulleskivorna med rivet apelsinskal, hackade mandlar och bittermandlar i formen. Vispa sam- man socker, mjölk, grädde och ägg till en söt äggstanning och häll över bullskivorna. Låt alltsammans stå att dra i en timme och grädda sedan långt ner i ugnen i 175 graders värme i cirka 50 minuter eller tills äggstanningen satt sig. Lägg över en ruta aluminiumfolie efter tio minuters gräddning om puddingen börjar bli brun på toppen. Låt svalna och servera med vaniljglass.
Kanelbullepudding

Kanelbullepudding. Foto Josefin Casteryd.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kanelbullepudding

Kanelbullepudding. Foto Josefin Casteryd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest