Välj en sida
Tapioca pudding är något jag hörde talas om första gången jag for till USA. Grynen (tapiocan finns både som gryn och mjöl och är glutenfri) påminner om sagogryn och den här vaniljdesserten är inte helt olik pudding på mannagryn i konsistensen. Var jag köpt tapiocagrynen minns jag inte – de dök upp i en vild skafferirensing härom veckan och jag ställde inga frågor. Det ska dock gå att köpa tapiocagryn i många asiatiska livsmedelsbutiker.
Recept på enkel tapioca pudding

Tapioca pudding.

TAPIOCA PUDDING

  • 3 dl standardmjölk
  • 1/2 dl tapiocagryn
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 vaniljstång

Koka försiktigt upp mjölk, gryn och salt under idog omrörning och sänk sedan värmen ordentligt så att blandningen sjuder lugnt. Sjud i några minuter samtidigt som sockret rörs i, lite i taget. Ta av kastrullen från plattan och rör i ett lätt uppvispat ägg. Ge krämen ytterligare ett snabbt uppkok under omrörning och sänk sedan åter värmen. Sjud försiktigt och rör tills krämen tjocknar. Stäng av värmen och rör ner frön från en halv vaniljstång. Låt blandningen svalna i portionsformar och dekorera med färska bär.

Kommentarer

Pin It on Pinterest