Välj en sida
grundrecept på muffins

Ett bra grundrecept på muffins gör det lättare att experimentera med olika smaker!

Man kan verkligen göra muffins på hur många sätt som helst och roligast är det när man får experimentera fritt med smaker och ingredienser tycker jag! Jag har ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag bakar muffins, och som jag sedan hivar i vad jag råkar ha i kylen eller skafferiet för tillfället.

GRUNDRECEPT PÅ MUFFINS

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 2 dl bär (eller chokladbitar, eller något annat gott)

Blanda rumsvarmt smör med socker och rör sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner bär eller chokladbitar eller den smaksättning du valt. Fyll muffinsformar (receptet räcker till cirka tolv medelstora muffins) till hälften med smeten. Grädda i 175° i cirka 20 minuter.

TESTA OCKSÅ: HAVREMUFFINS MED BLÅBÄR

Havremuffins med blåbär

Kommentarer

Pin It on Pinterest