Välj en sida

Det finns en hel massa hurtfriska ordspråk om vad man ska göra när livet ger en sura citroner. Lemonad är det vanligaste förslaget. För den som redan provat det, men ändå har citroner över rekommenderar jag att förvandla dem till den ljuvligaste marmeladen i världen. Här är receptet på en vansinnigt god citronmarmelad.

citronmarmelad

 

CITRONMARMELAD

  • 2 citroner
  • 2 dl syltsocker
  • 1 dl vatten

Skrubba och tvätta citronerna väl. Riv skalet och skär ut fruktköttet. Var noga med att inget av det vita kommer med. Lägg kött och skal i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp. Rör i sockret och låt blandningen sjuda i 10-15 minuter under omrörning. Gör ett marmeladprov. Häll på ren burk och låt svalna innan du sätter på locket.

Några andra fantastiskt trevliga recept som gör sura saker sötare är lemon curd, citronbröd och citronkakor med vallmofrön.

TESTA OCKSÅ: LEMONAD

Lemonad

Kommentarer

Pin It on Pinterest