Välj en sida
Lemon curd recept

Hemmagjord lemon curd.

Lemon curd är ett fantastiskt gott alternativ till marmelad och känns precis sådär självklart brittiskt som high tea och fågelhundar. Den här varianten står sig lite drygt en vecka i kylskåpet. Ett tips är att använda den som fyllning i kakor eller som citronkräm, uppblandad med vispad grädde till exempelvis chokladkaka.

Lemon curd recept
LEMON CURD
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 gram smör
  1. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa också ur saften. Vispa ihop ägg och socker och rör i citronskal och saft. Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt svalna i rena burkar.

 

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM

FÖR FLER SÖTA SAKER OCH GODA RECEPT!
Lemon curd recept

Pålägg, fyllning eller efterrättstillbehör. Underbart sammetslen citronkräm!

Kommentarer

Pin It on Pinterest