Välj en sida
Citronkakor.

Glutenfria citronkakor. Foto: Nicklas Thegerström

De här spröda små citronkakorna är inte så där supersöta som många andra småkakor, utan känns lite mer afternoon tea på något sätt. Och eftersom de bakas på potatismjöl kan man även bjuda sina glutenfria vänner på dem.

 

CITRONKAKOR UTAN GLUTEN
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 1/2 dl potatismjöl
  • lemon curd
  • vallmofrön
  1. Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Rulla degen till små bollar och lägg på smord plåt (OBS! Degen blir kladdig - som potatismos i konsistensen, men det ska den vara. Är den svår att rulla kan det hjälpa med lite vatten på händerna). Tryck försiktigt små fördjupningar i varje boll och fyll med lemon curd. Strö över vallmofrön och grädda i 175 grader i 15 minuter.

 

GLÖM INTE ATT FÖLJA SÖTA SAKER PÅ INSTAGRAM!

citronkakor

Foto: Nicklas Thegerström

citronkakor

Foto: Nicklas Thegerström

MER GLUTENFRITT

Glutenfria småkakor, mjuka kakor och annat gott hittar du under kategorin glutenfritt.

citronkakor

Foto: Nicklas Thegerström

Citronkakor

Foto: Nicklas Thegerström

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest