Välj en sida
Rosa lemonad recept

Rosa lemonad. Pink lemonade.

I kväll har jag färgat lemonaden jag gjorde i går alldeles rosa och tappat den på flaska. Lemonad är egentligen alldeles för somrigt för september, men jag älskar verkligen doften av citron i hela köket. Och den friska, söta smaken får mig att drömma mig bort till dammtorra vägar och klibbigt varma eftermiddagar på verandor i Alabama. Det här receptet fungerar ungefär som vilken saft som helst, men är hemskt mycket smidigare.

Vill man göra så kallad “Pink lemonade” – dvs. rosa lemonad så finns det ett väldigt enkelt och naturligt trick för det. Man skalar helt enkelt ett par rödbetor och lägger i saften en stund tills den fått önskad nyans.

ROSA LEMONAD
  • stora citroner
  • 1 kg socker (ungefär 12 dl)
  • 1 påse citronsyra
  • 1 liter kokande vatten
  • 2 skalade rödbetor för färg
  1. Dela citronerna i klyftor och skär sedan klyftorna i tunna skivor. Häll över socker och citronsyra och låt det sugas upp av och blandas med citronerna. Häll över det kokande vattnet och rör så att sockret löser sig helt. Ställ under lock att dra i ett dygn, sila genom duk och häll på flaska. Om man gillar rosa kan man färga lemonaden med hjälp av ett par skalade rödbetor, som får ligga i spadet tills det fått önskad nyans.

 

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

 

DELA DETTA RECEPT:

Kommentarer

Pin It on Pinterest