Välj en sida

I morse vaknade vi till ett skafferi helt utan bröd och ingen som helst lust att ge oss ut i grådimma och duggregn för handla. Så jag bakade några snabbfrallor av det vi hade hemma och fick ett fantastiskt friskt och smörigt citronbröd, som blev alldeles ljuvligt med hemlagad chokladmarmelad på och starkt kaffe till. Det blir bara en sex-sju frallor av det här receptet. Vill man ha fler lägger man till en deciliter vatten och tar i lite mer vetemjöl:

25 g jäst
2 dl vatten
1 tsk salt
Rivet skal från en citron
1 1/2 msk flytande smör
4 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner salt, smör och citronskal. Arbeta ner mjölet och jäs i 30 minuter under plastfolie eller duk. Baka ut till frallor (använd eventuellt lite mer mjöl, men låt frallorna vara lite kladdiga) och jäs igen på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter medan ugnen blir varm. Klipp små hack i toppen av varje fralla. Om man vill kan man också pensla dem med lite vatten. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest