Välj en sida

En enkel och god lemonad slår det mesta man kan dricka! När man kokar den här klassiska saften fylls hela köket av citrondoft och man blir liksom pigg och lycklig på samma gång. Och törstig! Här är receptet, som från början kommer från min första kokbok Söta saker.

Lemonad recept

Lemonad. Bild: Nicklas Thegerström

LEMONAD

  • 2 stora citroner
  • 1 kg strösocker
  • 1 påse citronsyra
  • 1 l vatten

Tvätta citronerna nogrannt, men skala dem inte. Dela dem i klyftor och skär dem sedan i så små bitar som möjligt. Lägg dem i en stor bunke, häll över socker och citronsyra, rör om noga och låt det dra en stund. Koka upp vattnet och häll det över citronblandningen. Rör så att sockret löser sig helt. Täck över bunken och låt lemonaden stå och dra i rumstemperatur i ett dygn. Sila den sedan genom silduk (eller genom en ren kökshandduk i ett durkslag) ner i en bunke och häll den i rena flaskor.

TESTA OCKSÅ: FÄRSKPRESSAD CITRONLEMONAD

Färskpressad lemonad

Kommentarer

Pin It on Pinterest