Välj en sida

Bästa lifehacket: Kakdeg i frysen.

Går det att frysa in kakdeg? Javisst! Många småkaksdegar fungerar fint att frysa in och att ha en rulle chocolate-chip-cookie-deg i frysen är ett av mina bästa livstips. Perfekt om man hamnar i ett läge där man förväntas bjuda på fika utan förvarning (morfar kommer förbi, grannen har låst sig ute, hissmontören har äntligen lagat hissen och du slipper bära barnvagnen i trappen – den typen av situationer).

Också väldigt bra när man redan hunnit byta om till yogabyxor och satt på ett avsnitt av Shtisel innan man inser att det saknas snacks. Då skär man bara upp önskat antal kakskivor, skickar in dem i ugnen och vips så är kvällen räddad!

Fryst kakdeg. En räddare i nöden!

Ett smart tips är att frysa in degen som en rulle. Då kan man nämligen skära upp den lite i taget (om man inte är jätterädd om sina knivar) och sedan stoppa tillbaks den i frysen. Här är några av mina favoritdegar att ha redo i frysen:

Klassiska chocolate-chip-cookies

Rocky road cookies

Pepparkakor

Pecannötkakor

Russinkakor

Peanut butter cookies

Kommentarer

Pin It on Pinterest