Välj en sida
Jordnötskakor recept

Sega jordnötskakor. Foto: Nicklas Thegerström från boken Söta saker.

Sötsalta jordnötskakor som fullkomligt smälter i munnen! Visst låter det som ett ganska bra sätt att börja helgen? Mitt baktips denna fredag är en gammal favorit med lite amerikansk känsla som jag älskar att baka. De här jordnötskakorna fanns med redan i min första kokbok Söta saker och är fortfarande riktiga favoriter här hemma. 

 

recept på sötsalta peanut butter cookies
JORDNÖTSKAKOR
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  1. Blanda strösocker, farinsocker, smör, vaniljsocker och jordnötssmör. Rör i ägget. Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i. Forma degen till små bollar och ställ ut dem glest på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel så att de blir randiga. Grädda dem mitt i ugnen, 200 grader varm, i 8-10 minuter.

 

Tips gärna dina vänner om det här receptet!

Kommentarer

Pin It on Pinterest