Välj en sida
Cookies med pecannötkola.

Cookies med pecannötkola.

När jag väljer glass väljer jag nästan alltid någonting med nötter och kola. Allra helst pecannötkola! Det är ju bara en så vansinnigt god kombination!  Eftersom det inte riktigt är glassäsong just nu har jag bakat amerikanska cookies som smakar just pecannöt och kola. Himmelrike, vad goda de här kakorna är. Sega, knäckiga, kolarinniga och nötiga på en och samma gång.

Cookies med pecannötkola.

Cookies med pecannötkola.

 

COOKIES MED PECANNÖTKOLA
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörströsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 dl  dumlekolor
  • 3/4 dl pecannötter
  1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Tillsätt dumekolorna (jag delade mina på mitten först för att få en mer lättarbetad deg) och pecannötterna och rör om. Klicka ut bollar med en glasskopa på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan bollarna, eftersom kakorna flyter ut! Grädda i 175 graders värme i 10 minuter.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

pecancookies4

Kommentarer

Pin It on Pinterest