Välj en sida
rocky-road-cookies

Rocky road cookies.

I går gjorde jag tre sorters cookie dough till tre olika sorters amerikanska cookies. Pekannötkola, russin och så den här – rocky road. Redan på degstadiet insåg man att det här skulle bli bra (ja, jag provsmakade samtliga degar ordentligt!) och det blev det också. Supersega, chokladiga och lite knäckiga rocky road cookies med pistagenötter, marshmallows och choklad – både vit och mörk för säkerhets skull.

Kakdeg, cookie dough

En bra sak med kakdeg är att man kan spara den både i kylen och frysen för att snabbt få nygräddade kakor när det behövs. Jag gräddade en plåt av varje sort igår (jag kunde helt enkelt inte välja) och sparade resten av degarna i plastpåsar i kylen till helgen. Då kan man grädda precis så många man vill av varje sort bara några minuter innan det är dags för fika.

Givetvis kommer recept på alla tre cookies här på bloggen, men först ut blir rocky road-kakorna. Himmel, vilka kakor! Så här gör man dem.

Rocky road cookie dough.

Rocky road cookie dough.

ROCKY ROAD COOKIES
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 1/2 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 ägg
 • 2 msk kakao
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 dl pistagenötter
 • 1 dl minimarshmallows
 • 1/2 dl grovt hackad vit choklad
 • 1/2 dl grovt hackad mörk choklad
 1. Blanda smör, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Rör ner ägget och därefter kakao, mjöl, bikarbonat och salt. Rör ordentligt tills degen är smidig och glansig. Knåda in pistagenötter, minimarshmallows (det går givetvis bra att klippa sönder stora marshmallows i småbitar också) och bitarna av vit och mörk choklad. Rulla till ganska stora bollar (pingisbollsstorlek, typ) och ställ ut på plåtar med bakplåtspapper – se till att ha rejält med mellanrum, eftersom kakorna flyter ut i ugnen. Grädda i cirka åtta minuter på 175 graders värme. Låt svalna något och njut!
 TESTA OCKSÅ: ROCKY ROAD

Rocky road

Rocky road cookies.

Rocky road cookies.

Kommentarer

Pin It on Pinterest