Välj en sida
Recept på chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies.

Jakten på det perfekta receptet på chocolate chip cookies är ständigt pågående för alla baktokiga människor som någon gång smakat de supersega, saltsöta, chokladiga amerikanska kakorna. Jag vet inte hur många varianter jag provat att göra. De flesta har antingen blivit lite för hårda, lite för mjuka, lite för kompakta eller så smakar de helt enkelt inte precis just så som de gör när man köper dem över disk i USA. Och det vill man ju att de ska göra!

När jag arbetade med min nya småkaksbok testade jag av en slump att göra en variant av ett recept jag brukar använda till chokladcookies, men med lite ändringar. Och halleluja! Jag tror att vi har en vinnare! De här kakorna har den perfekta cookiekonsistensen – så vansinnigt sega! – och den där lite salta, liksom syrliga smaken som riktigt goda cookies ska ha. Bara testa dem! De kommer att förändra ditt liv 🙂

CHOCOLATE CHIP COOKIES

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 dl rörströsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 ägg
 • 3 ½ dl vetemjöl
 • 1 ½ tsk bikarbonat
 • ½ tsk salt
 • 1 dl chocolate chips

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Tillsätt chocolate chips och rör om. Klicka ut bollar med en glasskopa på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan bollarna, eftersom kakorna flyter ut! Grädda i 175 graders värme i 10 minuter.

Recipe in English

CHOCOLATE CHIP COOKIES

 • 100 g soft butter
 • 1 cup brown sugar
 • 1 tsp vanilla
 • 1 egg
 • 1 ½ cups + 2 tbsp all purpose flour
 • 1 ½ tsp baking soda
 • ½ tsp salt
 • ½ cup chocolate chips

Mix butter, sugar and vanilla into a fluffy batter. Add the egg. Combine flour, baking soda and salt and stir into the batter. Finally add the chocolate chips. Scoop up the dough with an ice cream scoop onto an oven tray covered with baking parchment. Bake at 350°F for around 10 minutes.

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ INSTAGRAM!

Kommentarer

Pin It on Pinterest