Välj en sida

Fram med glöggen och pepparkaksdegen för på söndag är det första advent! Här är några söta baktips inför årets bästa fikahelg. Klicka på bilderna för att komma till recepten.

Söta små pepparkaksmuffins blir ett fint alternativ till de klassiska pepparkakorna för den som liksom vill ha lite mer. Och det vill man ju. Dekorera med tjusiga polkagrisskruvar så gör det inte så mycket om inte frostingen blir så där ärtigt perfekt som man hade tänkt!

De amerikanska favoritkakorna chocolate-chip-cookies har fått lite juligare skrud med hjälp av färgglada nonstop. Visst, det tar lite tid att sortera ut de röda och gröna chokladpastillerna, men on the flip side så kan man helt oblygt äta upp alla de andra färgerna.

Man ska inte behöva vara värsta bagaren för att göra hemlagat julgodis, tycker jag. Chokladdoppade marshmallows är förmodligen det enklaste man kan göra och titta så himla trevligt det blir!

Tryffel är ett annat superenkelt godis att göra. De här är smaksatta med krossade polkagrisar och rullade i fint florsocker. Omöjliga att sluta äta, tyvärr.

Jag älskar när man får hälla allt man gillar i en enda stor hög och sedan äta det. Det får man göra om man gör det här fantastiska fikonbräcket. Och det bästa av allt är att man kan bryta det i precis så stora bitar som man vill.

Samtliga bilder tagna av Josefin Casteryd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest