Välj en sida
Pepparkakscupcakes

Pepparkakscupcakes. Foto: Josefin Casteryd.

Till dessa underbart saftiga pepparkakscupcakes använder jag färdigblandade pepparkakskryddor. Vill man vara mer genuin och blanda sina egna så gör man det av 1/2 msk mald ingefära, 1/2 msk mald kryddnejlika, 1 msk kardemumma och 1 msk kanel.

Frostingen är såklart valfri (man kan lika gärna baka de här cupcakesen som muffins) men hjälp så god den blir till den kryddiga pepparkakssmaken!

 

PEPPARKAKSCUPCAKES
MUFFINS
 • 125 gram smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 msk pepparkakskrydda
FROSTING
 • 50 g naturell färskost
 • 1 msk smör
 • 2-3 dl florsocker
GARNERING
 • polkagrisskruvar
 1. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Rör ihop frostingen i en skål. Använd så mycket florsocker som behövs för att smeten ska bli fast och bredbar. Bred eller spritsa på muffinsen när de svalnat och garnera med polkagrisskruvar eller något annat festligt godis.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Pepparkakscupcakes

Pepparkakscupcakes. Foto: Josefin Casteryd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest