Välj en sida
Julfina chocolate chip cookies.

Julfina chocolate chip cookies. Foto: Josefin Casteryd.

Det börjar närma sig december och jag kommer snart inte kunna låta bli att börja baka pepparkakor och göra glögg längre. Nästa vecka tänkte jag också lägga ut de julrecept och bilder vi gjorde för Dagen förra veckan. Men tills dess får det bli några av de recept jag gjorde för förra årets julreportage. Då var temat amerikanska bakverk och precis som i år är det Josefin som har fotograferat. Vi börjar med de här fantastiskt sega och överdimensionerade kakorna. De är en variant på mitt chocolate chip cookies-recept, fast med juligt röda och gröna nonstop istället.

 

Julfina chocolate chip cookies
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bikarbonat
 • 200 g smör
 • 4 1/2 dl farinsocker
 • 3/4 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 ägg
 • 6 1/2 dl havregryn
 • 2 dl nonstop
 1. Blanda smör, socker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa upp äggen lätt och blanda i. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör i smeten. Blanda i havregryn och sist nonstop. man kan hacka nonstopen först om man vill att degen ska bli lättare att knåda ihop, men det blir finast om man låter dem vara hela. Rulla smeten till bollar, gärna lite större, och platta ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter i 220 grader.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest