Välj en sida

Jag är ett stort fan av att göra eget godis. Det är oftast enklare än man tror och blir ofantligt mycket godare än det intorkade stackars plockgodiset i affären. De här polkagristryfflarna gjorde jag till påskreportaget i Dagen som Josefin fotade. Notera också hur väl hon fångat min förtjusning över att krossa polkagrisar!

Polkatryffel

Polkatryffel

POLKATRYFFEL

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl krossade polkagrisar
  • Florsocker att rulla i

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Rör i de krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna (krossa dem i en plastpåse med hjälp av en hammare – de ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade). Häll smeten i en form eller på en tallrik klädd med plastfolie och låt stå ett par timmar i kylen. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar, forma till runda kulor och rulla i florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest