Välj en sida
Bräck med nötter och fikon.

Bräck med choklad, fikon och nötter. Foto: Josefin Casteryd.

December är min absoluta favoritmånad och i dag när jag gick till jobbet var det alldeles iskallt och glittrigt på ledstänger och trottoarkanter. Jag älskar verkligen när det blir vinter i Stockholm och frosten täcker all smuts och sorg. Och så blir jag fullkomligt överlycklig av tanken på att om det börjar regna nu så kommer det att snöa istället! Det får mig att vilja göra tusen sorters julgodis och laga varm vit choklad och sträckläsa Harry Potter-böcker i soffan med överdimensionerade raggsockar på. Det hinner jag tyvärr inte ikväll, men för er som gör det rekommenderar jag det här receptet på bräck med choklad, nötter och fikon. Världens enklaste och helt livsfarligt, underbart gott. Glad vinter!

 

BRÄCK MED NÖTTER OCH FIKON
 • 1 1/2 dl pistagenötter
 • 2 dl valnötter
 • 10-15 to rkade fikon
 • 100 g vit choklad
 • 200 g mjölkchoklad
 1. Skär fikonen i tunna skivor och bred ut tillsammans med nötterna på ett bakplåtspappar. Smält chokladen i separata vattenbad. Häll först den ena chokladsorten slumpvis över nötblandningen och låt den stelna. Ringla sedan över den andra chokladen där det fattas så att ett trevligt mönster bildas. Låt bräcket stelna i kylskåp och bryt sedan i mindre bitar. Förvara i burk med lock i kylskåpet.

Recipe in English:

 • 3/4 cup pistachio nuts
 • 1 cup walnuts
 • 10-15 dried figs
 • 1 cup chopped white chocolate
 • 2 cups chopped milk chocolate

Spread the nuts evenly over part of a baking parchment. Cut the figs in thin slices and put them out evenly among the nuts. Melt the chocolates in two different bowls (using a micro wave oven or a bain Marie). Pour across the nuts and figs in a random pattern. Let sit in the fridge until cool and hard. Break into smaller pieces and store in a jar in the refrigerator.

 

TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest