Välj en sida

En riktigt krämig och fluffig jordgubbsmousse som passar superfint som tårtfyllning och går alldeles utmärkt att servera bara som den är – till efterrätt. Jag är väldigt förtjust i det här receptet som jag gör med alla möjliga typer av bär och frukter beroende på vad jag har hemma och känner för.

Moussefyllda tårtor är verkligen ett superenkelt sätt att skapa fest på ett enkelt och smidigt sätt. Jag brukar ha för vana att ha en tårtbotten i frysen att bara ta upp och dekorera när suget faller på. Ett väldigt bra sätt att aldrig behöva vara utan tårta allt för länge…

jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse – perfekt efterrätt eller tårtfyllning.

 

jordgubbsmousse
JORDGUBBSMOUSSE
  • 200 g jordgubbar
  • 1/2 dl gelésocker
  • 50 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  1. Tina jordgubbarna om du använder frysta bär. Mixa jordgubbarna med en stavmixer i en kastrull och koka upp den tillsammans med gelésockret. Sjud under omrörning i cirka 30 sekunder till en minut. Låt blandningen svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen i jordgubbsblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Häll upp i glas eller en stor skål och låt stå i kylen ett tag innan användning.
TESTA ANDRA MOUSSERECEPT!

Vit chokladmousse

Mangomousse

Blåbärsmousse

Hallonmousse

Lingonmousse

Kommentarer

Pin It on Pinterest