Välj en sida

Det är insidan som räknas. I varje fall om man talar om tårtor. En av mina favorittårtfyllningar är en hallonmousse, som jag gör med mosade hallon, gelésocker, vispgrädde och cream cheese. Den går givetvis att äta alldeles som den är också – serverad i efterrättsglas eller som tillbehör till chokladkladdiga brownies eller kladdkakor.

200 gram hallon

1/2 dl gelésocker

50 g cream cheese

2 dl vispgrädde

Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.

Foto: Josefin Casteryd

Kommentarer

Pin It on Pinterest