Välj en sida

Denna mangomousse är nog den enklaste och godaste efterrätten jag vet. Man kan servera den precis som den är. Eller göra en lite lyxigare garnityr i form av gelé. Man kan också använda den som fyllning i tårta eller kakor.

Mangomousse.

Mangomousse.

Ni som hängt med ett tag på den här bloggen har säkert sett den här moussen i flera varianter genom åren. Den går ju att göra med precis vilken frukt eller bär som helst, vilket är ett bra drag hos en mousse.

Här hittar ni några andra moussefavoriter: lingonmousse, blåbärsmousse, hallonmousse och vit chokladmousse.

 

Mangomousse recept
MANGOMOUSSE
  • 200 mango i bitar
  • 1/2 dl gelésocker
  • 50 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  1. Mixa mangon med en stavmixer i en kastrull och koka upp den tillsammans med gelésockret. Sjud under omrörning i cirka 30 sekunder till en minut. Låt blandningen svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen i magnoblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Häll upp i 4 små glas eller en stor skål och låt stå i kylen ett tag innan användning.

MANGOGELÉ

Vill man kan man toppa moussen med mangogelé som jag gjort på bilden. Då behöver man:

  • 100 g mango i bitar
  • 1/4 dl gelésocker

Mixa mangon fint och rör samman med gelésockret i en kastrull. Koka på låg värme under omrörning tills sockret löst sig (en halv minut ungefär). Häll ovanpå moussen och ställ i kylskåp att stelna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest