Välj en sida

Kärleksmums är en riktig favoritkaka som går att baka på så väldigt många olika sätt! Ett av de bästa är att baka den med kanelbullesmak. Kanelbullemums, helt enkelt! Så här gör man.

Kanelbullemums

Kanelbullemums.

 

Kanelbullemums
KANELBULLEMUMS
KAKA
 • 150 gram smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 1-2 msk kanel
 • 4 ½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk
GLASYR
 • 75 gram smör
 • 1 msk  grädde
 • 3-4 tsk  kanel
 • 3 ½ dl florsocker
GARNERING
 • kokos eller pärlsocker
 1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker. Rör ner kanelen. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en form (min är ca 15 x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop glasyren. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med grädde, kanel och florsocker till en jämn glasyr – smaka av för önskad kanelsmak.  Bred över kakan och toppa med kokos eller pärlsocker. Skär i rutor.

Ni som hängt med på den här bloggen ett tag vet att jag gillar kärleksmums i olika former och det finns verkligen hur många smakkombinationer som helst att utforska när det gäller det här receptet! Testa till exempel att göra mina goda saffransmums eller pepparkaksmums till jul!

TESTA OCKSÅ: VITA KÄRLEKSMUMS

Vita kärleksmums

Kommentarer

Pin It on Pinterest