Välj en sida
Vita kärleksmums recept på kärleksmums med vit choklad

Vita kärleksmums.

I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag älskar verkligen den här kakan – både i originalform som klassiska mockarutor och i den här ljusa varianten. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad. Och så har jag gett chokladglasyren lite syrlig brytning med hjälp av citron. Citron passar så himla bra till vit choklad, tycker jag! Och så blir kakan lite mer intressant och mindre helsöt i smaken.

Det här blir en väldigt saftig och lyxig kaka, som trots det är mycket lättbakad och enkel att få bra. Gillar man inte citron utan vill ha en renare chokladsmak på kakan kan man byta ut citronsaften i glasyren mot grädde eller mjölk.

För att enkelt få den vita chokladen riktigt finhackad – nästan mald – är ett smart tips att köra den i en mixer. Bryt chokladen i småbitar och kör dem i mixern tills chokladen blir som ett grynigt mjöl. Det går också bra att riva den på ett rivjärn. Då kan det vara lättare att ha den i kylen en stund först så att den inte smälter och gojsar ut sig över hela rivjärnet.

Jag använder en mindre rektangulär form på cirka 20 x 25 centimeter, vilket ger ganska höga rutor (ca 12 stycken). Det går också bra att baka kakan i en större långpanna – då blir rutorna lägre och kakan behöver inte lika lång tid i ugnen.

Vita kärleksmums recept på kärleksmums med vit choklad

Vita kärleksmums.

 

Vita kärleksmums recept på kärleksmums med vit choklad
VITA KÄRLEKSMUMS
KAKA
 • 150 gram smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 100 g vit choklad
 • 4 ½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk
GLASYR
 • 75 gram smält smör
 • 50 g vit choklad
 • 2 msk citronsaft
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 3 ½ dl florsocker
GARNERING
 • kokos
 1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Mal den vita chokladen i en mixer eller riv den fint på ett rivjärn. Blanda vetemjöl, chokladhacket och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en smord och bröad rund form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter (tänk på att tiden kan variera beroende på formens storlek). Låt kakan svalna. Smält smöret till glasyren. Hacka chokladen fint och rör ut i det varma smöret. Låt blandningen svalna helt och vispa sedan ner citronsaft, vaniljpulver och florsocker. Bred glasyren över kakan och toppa med kokos. Skär i rutor.
TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER OM RECEPTET! ANVÄND FACEBOOKKNAPPEN NEDAN!

PROVA OCKSÅ: KANELBULLEMUMS

Kanelbullemums

Vita kärleksmums recept på kärleksmums med vit choklad

Vita kärleksmums.

Kommentarer

Pin It on Pinterest