Välj en sida
Pepparkaksmums.

Pepparkaksmums.

Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums. Så igår skred jag till verket och bakade de här alldeles ljuvliga små rutorna. De har en saftig och kryddig botten som smakar mjuk pepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr med pepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda!

Jag hade lite extra ingefära i kaksmeten eftersom jag tyckte att min köpte pepparkakskrydda var lite mjäkig på den punkten, men det är helt valbart. Hade jag haft hemmagjord pepparkakskrydda att tillgå hade det nog inte behövts och gillar man inte sting lika mycket som jag kan man bara bortse från hela det här textstycket. Oavsett vilket – prova dessa kakor! De är underbara!

Pepparkaksmums.

Pepparkaksmums.

Pepparkaksmums.
PEPPARKAKSMUMS
KAKA
 • 150 gram smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 2 msk pepparkakskryddor
 • 1/2 tsk mald ingefära (kan uteslutas)
 • 4 ½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk
GLASYR
 • 75 gram smör
 • 1 msk  grädde
 • msk pepparkakskryddor
 • 3 ½ dl florsocker
GARNERING
 • kokos
 1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker. Rör ner pepparkakskryddorna och eventuellt lite extra ingefära. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en form (min är ca 15 x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop glasyren. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med grädde, kryddor och florsocker till en jämn glasyr.  Bred över kakan och toppa med kokos. Skär i rutor.
HITTA FLER JULRECEPT!

Baka andra goda julkakor! Hitta recepten här.

Pepparkaksmums.

Pepparkaksmums.

Kommentarer

Pin It on Pinterest