Välj en sida

Äntligen närmar sig Halloween! Och är man en bakälskande fantasynörd som jag finns det knappast något bättre än en högtid då man får vältra sig i godis och bakverk och samtidigt får utlopp för sin djupt rotade True Blood och Buffy-kärlek.

Jag fotar ju och stylar en massa olika typer av matbilder som en del av mitt jobb och har redan hunnit med ett par stora Halloweenfotograferingar, så även om det kanske är lite väl tidigt hoppas jag att ni har förståelse för att min Halloweenpepp väller över här på bloggen också! Här har jag gått loss på en riktig vampyrtårta, med huggtänder och “blod” och allt. Jättekul att göra var den!

Vampyrtårta

Vampyrtårta.

Inuti är tårtan en klassisk red velvet cake, med cream cheese-fyllning (här kan man såklart välja en röd fyllning istället om man vill att tårtan ska vara helt blodröd när man skär upp den. Jag har lagt ett vitt marsipantäcke över kakan (med ett spackellager av cream cheese-frosting undertill), eftersom jag ville göra det enkelt för mig OCH för att jag verkligen gillar marsipan, men vill man hellre sprita eller täcka kakan helt med frosting gör man såklart det.

True Blood tårta

“Blodet” är en glassås som jag hade på flaska (tror att den skulle smaka hallon, men den smakade nog mest socker). Vill man kan man göra egen sås, såklart. Tänderna hittade jag bland lösgodiset (man fick spetsa till hörntänderna lite för att få till den rätta vampyrkänslan bara).

 

vampyrtårta till halloween

Vampyrtårta.

 

Vampyrtårta
VAMPYRTÅRTA
KAKA
 • 6 dl vetemjöl
 • 3 1⁄2 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk bikarbonat
 • 2 msk kakao
 • 2 1⁄2 dl naturell yoghurt
 • 3 1/2 dl rapsolja
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • 2 ägg
 • en flaska röd karamellfärg
FROSTING
 • 400 g naturell färskost
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 5 dl  florsocker
DEKORATION
 • vitt marsipantäcke
 • röd glassås t.ex. hallonsås
 • godiständer
 1. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker, bikarbonat och kakao (vill man ha en mer distinkt chokladsmak på kakan kan man använda ytterligare ett par matskedar kakao). Blanda ner yoghurten och oljan. Tillsätt vinäger och ägg (lätt uppvispade) och blanda sist i karamellfärgen. Använd rejält med färgsmeten ska bli riktigt ceriseröd! Häll den i en smord rund form och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ungefär 50 minuter. Jag hade lite bråttom och fick en kaka som blev lite kladdig i mitten (vilket dock visade sig bli väldigt gott och se ännu vampyrigare ut), men tips är att kolla med en baksticka om man vill ha den helt torr. Dela kakan försiktigt i två lager när den svalnat något.
 2. Blanda samman ingredienserna till frostingen och vispa upp den rejält. Bred ett lager av den på den undre delen av kakan. Lägg på den övre delen och bred resten av glasyren ovanpå och runt hela kakan. Täck kakan med marsipantäcket och häll lite röd sås över. Dekorera med godiständer.
PROVA OCKSÅ: LÄSKIGA ZOMBIEKAKOR

Zombiekakor

Kommentarer

Pin It on Pinterest