Välj en sida

Det finns en hel massa saker som de flesta av oss köper i affären – men som i själva verket är busenkla (och sjukt mycket godare!) att göra själv. Här är några av mina bästa gör-det-själv-tips som verkligen gör smakskillnad!

Hemgjord vaniljsås 

Att göra sin egen vaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar! Här hittar du receptet. En annan god klassiker på samma tema är hemgjord vaniljkräm.

Egen ketchup

Ketchup brukar ofta betyda en halvtrist, seg och onaturligt röd röra som smakar mer socker och konserveringsmedel än något annat. Men det behöver den verkligen inte göra. Att göra sin egen ketchup tar lite tid, men är inte ett dugg svårt. Här är mitt ketchuprecept.

Senap

Hemgjord senap är förvånansvärt enkelt att tillaga och smakar så otroligt gott att man undrar om den alls har något släktskap med den köpta. Här hittar ni mitt recept på hemlagad senap.

Jordnötssmör

I kategorin ”saker som är så enkla att göra att det nästan känns löjligt” hamnar jordnötssmör väldigt högt. Jag har undersökt saken och faktum är att det tar 10 minuter längre att gå ner till affären och köpa en burk än att göra en egen från scratch. Här hittar ni det superenkla receptet.

Hemmagjord blandsaft

Att koka saft är superenkelt och det behöver verkligen inte vara en sommarsyssla. En god blandsaft gör man lätt på frysta bär när som helst på året. Här är receptet.

Mandelmassa

Julens alla kakor och godis förtjänar riktigt god mandelmassa. Man gör den lätt som en plätt. Här är receptet.

 Bild 1 från Söta saker, Nicklas Thegerström. Bild 6 från Julens söta saker, Josefin Casteryd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest