Välj en sida
senap

Hemmagjord senap med honung.

Ett förträffligt sätt att komma undan konserveringsmedel och färgämnen i vardagen är att göra sin egen senap och ketchup. Hemgjord senap är förvånansvärt enkelt att tillaga och smakar så otroligt gott att man undrar om den alls har något släktskap med den köpta. Den här varianten gör jag med honung för att få lite extra sötma mot det starka.

 

HEMMAGJORD SENAP
  • 1 påse bruna senapsfrön 26 g
  • 1 påse gula senapsfrön 26 g
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  1. Häll senapsfröna i en skål och slå över kokande vatten så att de täcks helt. Låt stå över natten. Sila fröna och blanda ner socker, salt och vinäger. Mixa med stavmixer tills fröna gått sönder och blandningen antar en flytande konsistens. Rör ner honung och olja och mixa ytterligare en stund. Häll upp på ren, torr burk med lock och förvara i kylskåpet.

 

TESTA OCKSÅ: EGEN KETCHUP!

Ketchup

Kommentarer

Pin It on Pinterest