Välj en sida

Vaniljkräm är nog det allra bästa tillbehöret som finns, om ni frågar mig! Jag älskar den i sockriga pariserbullar, gräddiga sommartårtor eller som fyllning i nyfriterade munkar eller muffins. Den här hemmagjorda varianten går inte på långa vägar att jämföra med den där klumpiga sörjan man köper på pulver. Med riktig vaniljstång blir vaniljsmaken helt fantastisk och så är det ju alltid lite extra piffigt med kakfyllningar som inte har en massa E-ämnen i sig. Lätt att göra är den också! Här är mitt recept:

Hemmagjord vaniljkräm

Hemmagjord vaniljkräm

VANILJKRÄM

  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna och använd i kakor, bullar eller tårtor.

Recipe in English:

Homemade vanilla custard is one of my favorite things to make, because it truly makes anything you bake with it SO much tastier. I use this custard as cake filling, in muffins or donuts and for my favorite vanilla sugar buns. O, just try it!

VANILLA CUSTARD

  • 1 vanilla pod
  • 2 egg yolks
  • 1 1/2 cup milk
  • 3 tbsp granulated sugar
  • 1 tbsp potato flour

Cut the vanilla-pod and scrape out the seeds into a saucepan. Add the other ingredients and whisk together by hand. Bring to a simmer, while whisking gently, until the custard thickens. Careful not to let it burn to the bottom of the pan! Remove from heat, let cool and use as filling in cakes or buns.

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela!

För att följa Söta saker på Instagram: klicka här!

För att följa Söta saker på Facebook: klicka här!

Kommentarer

Pin It on Pinterest