Välj en sida

Inget slår hemmagjord mandelmassa till julens alla godsaker eller det nya årets semlor. Så här enkelt gör man den!

MANDELMASSA

  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl sötmandel

Skålla mandeln genom att låta dem ligga i kokhett vatten en stund. Ta bort skalet genom att trycka på mandlarna så att det lossnar. Mal mandlarna tillsammans med sockret i en mixer eller med en stavmixer. Det är bra att ha ett lock på medan man mixar efter som det stänker något förfärligt. Om det behövs kan man hälla i en liten gnutta vatten på slutet för att få bättre konsistens.

Recipe in English

ALMOND PASTE

Almond paste is used in lots of Swedish pastries, both as a filling (in buns, cakes or semlor) and as a base for candies.

  • 1/2 cup granulated sugar
  • 3/4 cup peeled almonds

Put sugar and almonds in a mixer and mix until it’s an even dough, easy to shape into a ball. If the dough crumbles – add a teaspoon or two of water to get a better texture. Store in a plastic bag in the fridge.

Bild: Josefin Casteryd från Julens söta saker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest