Välj en sida

Efter stenhård jazzträning, med alldeles för många misslyckade vändningar och hopp, tröstar vi oss med Dirty Dancing och hallonscones med vit choklad. Fantastiskt goda och snabbt gjorda. Syrliga hallon och söt vit choklad passar fantastiskt fint ihop, tycker jag, och det går naturligtvis att byta mot andra favoritbär eller annan choklad.

 

HALLONSCONES MED VIT CHOKLAD
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g smör
  • en handfull frysta hallon
  • 50 g vit choklad i bitar
  1. Blanda allt. Det är lättast att röra i hallon och choklad sist så att de inte blir mjuka av vätskan. Låt inte hallonen tina, då mosas de och degen blir alldeles rosa. Forma till sex små bröd och grädda på bakplåtspapper i 225 grader i 15 – 20 minuter.
RECEPT FRÅN SÖTA SAKER

Här hittar du fler goda BRÖD att baka.

Hallonscones

Hallonscones med vit choklad.

Kommentarer

Pin It on Pinterest