Välj en sida

Det börjar bli lite mörkare om kvällarna. Och gångerna när man kommer hem med knäna blöta av cykelregn blir allt fler. Jag gillar det. Jag gillar det, eftersom det innebär att man får värma sig med raggsockor och te och nygräddade scones med söta marmelader. Scones går förresten alldeles utmärkt att baka lite hur som helst. Man kan göra dem fruktiga, chokladsöta eller fulla av knapriga frön. Eller som dessa – alldeles gyllengula. Recept på de bästa marmeladerna att bre på hittar du här.

: Majsscones
3 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mjölk eller filmjölk
75 g rumsvarmt smör
ev. lite polenta att strö över sconesen före gräddning
  1. Blanda alla ingredienser till en slarvig deg (gärna med händerna)
  2. Baka ut till scones och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. Nagga sconesen med gaffel och strö eventuellt lite polenta över.
  4. Grädda i runt 15 minuter i 225 graders värme.

Kommentarer

Pin It on Pinterest