Baka till Lucia - Söta saker
Välj en sida

På väg ut i morse mötte jag två underbara crossovers mellan lucia och stjärngosse (tänk luciakrona ovanpå stjärngossestrut och ansenliga mängder glitter till det) och blev på alldeles extra gott luciahumör. Lucia är ju en helg som bringar lite ljus och sång till en annars ganska mörk tid på året och att den dessutom kommer med rejäla kvantiteter fikabröd gör ju inte saken sämre. Men vad ska man baka då? Jag tänker satsa på klassikerna – pepparkakor, klassiska lussekatter, amerikanska saffransbullar och min allra sötaste fudge med vit choklad. Och så tänker jag koka och dricka massor av glögg, såklart. Receptet på den hittar ni här.

Glad luciahelg!

Bild av Josefin Casteryd, från Julens söta saker

 

Summary in English: 

Baking tips for the Lucia celebrations this weekend. Gingerbread cookiestraditional Swedish safron bunssaffron sticky buns and my sweetest holiday treat white chocolate fudge. Happy Lucia!

Kommentarer

Pin It on Pinterest