Välj en sida

Vit fudge ett måste på godisbordet. I alla fall för alla som älskar vit choklad. Fudgen är superenkel att göra och fullkomligt smälter i munnen. Alltså den går i stort sett inte att misslyckas med!

Scroll down for recipe in English!

Recept på vit fudge.

Vit fudge.

Skulle man mot förmodan få några bitar över är fudge alldeles gudomliga att skära i småbitar och ha som glassingrediens eller istället för chocolate chips i kakor. Receptet ger en ganska rejäl mängd fudgerutor och går att halvera om man är den lite mer måttfulla typen.

VIT FUDGE

ca 40 bitar

 • 1 dl ljus sirap
 • 5 dl socker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 dl farinsocker
 • 3 dl vispgrädde
 • 200 g hackad vit choklad

Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula) eller tills den nått en temperatur på 125°C. Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.

 

Recipe in English

WHITE CHOCOLATE FUDGE

40 pieces

 • 1/2 cup corn syrup
 • 2 1/2 cups granulated sugar
 • 2 tsp vanilla extract
 • 1/2 cups brown sugar
 • 1 1/2 cup double cream
 • 2 cups chopped white chocolate
Mix all ingredients except for the chocolate in a large saucepan. Bring to a boil and stir vigorously. Let the mixture boil on medium heat without stirring until it reaches 257°F. Remove pan from heat. Stir in the chocolate and keep stirring until it becomes thick and creamy. Pour into a mould lined with baking parchment. Let sit in room temperature until cool. Cut in squares and store in a dry place.
Recept på vit fudge.

Vit fudge.

Kommentarer

Pin It on Pinterest