Välj en sida

Det är faktiskt inte alls särskilt svårt eller krångligt att göra sin egen saftglögg. Har man dessutom någon flaska svartvinbärssaft över från sommarens saftkalas är detta ett utmärkt sätt att använda den. Servera den varm, med russin och mandel, eller kall, med några isbitar och en skiva apelsin. Eller ännu bättre – häll den i en trevlig flaska och ge bort som present! Bilden har Josefin tagit till årets julbaksreportage i tidningen Dagen.

Saftglögg.

Saftglögg. Foto: Josefin Casteryd

 

SAFTGLÖGG

  • 1 l utspädd svartvinbärssaft
  • 8 st kardemummakärnor
  • 2 st kanelstång
  • två stora skal pomerans
  • 10 st kryddnejlikor
  • en bit torkad ingefära

Krossa kardemummakärnor och kryddnejlikor lätt i en mortel. Bryt pomeransskal och ingefära i grova bitar. Lägg allt tillsammans med kanelstängerna och saften i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan att koka i en timme. Provsmaka för att se till att glöggen fått en lagom kryddig smak. Sila noga och häll på ren, torr flaska. Värm före servering.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest