Välj en sida
Lyxig kladdkaka

Lyxig kladdkaka med härligt chokladtäcke.

I dag är det Alla hjärtans dag. Därför tänkte jag passa på att sprida lite extra mycket kärlek och det görs som bekant bäst med riktigt riktigt mycket choklad och en riktigt lyxig kladdkaka. Den här kladdkakan är för folk som verkligen gillar mörk choklad och mycket av det. Servera den gärna med hemmagjord vaniljglass.

LYXIG KLADDKAKA

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

CHOKLADTÄCKE

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad

Rör ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Hacka de andra 100 grammen choklad fint. Koka upp grädden och ta den sedan genast från plattan. Rör ner chokladen i grädden och fortsätt röra tills smeten svalnat något och blivit slät. Bred ut jämnt över kakan och ställ i kylen så att täcket svalnar och stelnar.

Här finns andra kladdkakerecept för den som vill göra enkel kladdkaka, kladdkaka med baileys, vit kladdkaka, kladdkaka med apelsin, kladdkakemuffins eller min personliga favorit –  mississippi mud cake. Se också kategorisidan för kladdkaka.

Vit kladdkaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest