Välj en sida

Det är svårt att riktigt förklara hur god den här kladdkakan är. Det är helt klart tidernas bästa apelsinchokladkaka och smakar precis som romerska bågar, fast i kakform. Jag råder alla som gillar kladdkaka att prova kladdkaka med apelsin!

Kladdkaka med apelsin

Kladdkaka som smakar romerska bågar. Mums!

 

KLADDKAKA MED APELSIN

  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • rivet skal från en apelsin
  • saft från en halv apelsin
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker lätt. Riv skalet av en apelsin (undvik att få med det vita, som gör kakan besk) och rör i. Pressa ner saften från en halv apelsin. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.

Här finns andra kladdkakerecept för den som vill göra enkel kladdkaka, vit kladdkaka, kladdkaka med baileys, kladdkakemuffins eller min personliga favorit –  mississippi mud cake.

Mississippi mud cake

Kommentarer

Pin It on Pinterest