Välj en sida
semifreddo recept

Semifreddo – god italiensk efterrätt till nyår och fest!

Nu är vi på väg till Danmark för att fira in det nya året på D’Angleterre i Köpenhamn. Det ska bli fantastiskt roligt och romantiskt och jag planerar att se alldeles Audrey Hepburn-förtjust ut hela tiden. Förhoppningsvis kommer vi också hinna med att handla vackra saker i små butiker, hoppa i noggrant bäddade hotellsängar, åka skridskor och dricka myntate på det söta caféet som jag aldrig minns vad det heter. Därför blir det förmodligen lite mindre aktivitet här på bloggen i några dagar, men jag tänker givetvis inte lämna er utan en sång att dansa till vid tolvslaget och en fantastisk nyårsefterrätt att äta innan dess. Det här är en galet god semifreddo (en lite roligare och mer italiensk form av glass, kan man säga) med maränger, mango, hallon och mörk choklad. Gott nytt decennium käraste, sötaste ni!

semifreddo passar utmärkt som nyårsefterrätt
SEMIFREDDO
 • 2 dl strösocker
 • 4 äggulor
 • 4 äggvitor
 • 5 dl vispgrädde
 • 1 vaniljstång
 • 50 g mörk choklad minst 70 procent kakao
 • en nypa salt om man vill
 • 10 -15 maränger
 • 1 dl hallon
 • 1 dl mango skurna i tärningar
 1. Vispa äggulorna med sockret och fröna från vaniljstången. Rör ner den hackade mörka chokladen, de smulade marängerna och frukten. Vispa äggvitorna hårt (om man vill kan man ha i en nypa salt) och vänd i försiktigt tillsammans med den vispade grädden (den ska vara medelhårt vispad och inte rinna). Rör om varsamt så att allt blandar sig och häll i en form. Jag använde en vanlig sockerkaksform, men det går bra med vad som helst (även portionsformar). Frys i några timmar och servera med mer hallon och mango. Låt semifreddon tina en aning innan servering så att inte frukten är alldeles genomfrusen.

 

Andra förslag på goda nyårsefterrätter är saffranspäron med hemlagad vaniljglass, vit chokladmousse, pannacotta eller panacotta med rårörda blåbär

GÖR EN LATARE VARIANT!

Lat mans semifreddo

Kommentarer

Pin It on Pinterest