Välj en sida
Saffranspäron.

Saffranspäron med vaniljglass. Foto: Nicklas Thegerström.

De här fint inlagda päronen är perfekta att ha i en glasburk i kylen att ta fram när man snabbt behöver svänga ihop en efterrätt. Har man dessutom lite hemlagad vaniljglass att servera till är de något av det godaste man kan bjuda sina gäster på. Det går att göra päronen med bara sockerlag och utesluta natriumbensoatet, men då håller de sig inte lika länge. Man kan också byta ut saffran mot någon annan smaksättning – som till exempel ingefära, vaniljstång eller hel kanel.

 

Saffranspäron.
SAFFRANSPÄRON
  • 1 l vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 kuvert kuvert saffran
  • 1 krm natriumbensoat
  1. Skala päronen, men lämna kvar stjälken. Koka upp vatten, socker och saffran och fortsätt koka tills sockret löst sig. Lägg i päronen och låt dem sjuda i lagen i ungefär en halvtimme. Plocka försiktigt upp dem, ett och ett, och lägg över dem i en medelstor glasburk. Rör ut natriumbensoatet i den sjudande lagen. Häll sedan lagen över päronen i burken och sätt på locket.

Vaniljglass

Kommentarer

Pin It on Pinterest