Välj en sida
vit chokladmousse

Vit chokladmousse med färska bär. Supergod efterrätt!

Vi har haft vansinnigt många anledningar att fira den senaste tiden. Jag minns inte till vilken milstolpe eller mirakulös händelse jag tillverkade de här små efterrätterna, men de passar verkligen till alla. Det här receptet på vit chokladmousse från systrarna Eisenmans bok Två systrars söta är otroligt smidigt att göra. Dessutom så gott att man nästan svimmar. Jag har garnerat med augustiplockade blåbär och hallon och en skiva kiwi, som bryter lite mot sötman i chokladen, men det går givetvis bra med annan frukt också.

 

chokladmousse
VIT CHOKLADMOUSSE
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1/2 dl florsocker
  • 3 dl crème fraiche
  • bär och frukt till garnering
  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ihop den med ägget och äggulan och tillsätt florsocker och crème fraiche. Rör tills krämen blir slät. Häll upp i glas och ställ i kylskåp minst en timme. Servera med bär eller frukter ovanpå.

TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest